Helyi közélet

2017.05.19. 04:23

Bővült a cég

fenyvesi

Tegnap felavatták a Bátonyterenyén működő Alukov Hungária Kft. új gyáregységét. Az átadáson köszöntőt mondott Jan Zitko, az Alukov vezérigazgatója, Juraj Chmiel, Csehország magyarországi nagykövete, Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, valamint Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere is. A beszédek után átvágták az új gyárrészleg átadását jelképező trikolor-színű szalagot, majd Bödök Aladár, a gyártóüzem ügyvezető igazgatója körbevezette a megjelenteket az újonnan megnyitott munkaterületen is.

Bátonyterenye. Az új gyáregység ünnepélyes keretek között megvalósult átadása előtt Jan Zitko cseh vezérigazgató köszöntötte a vendégeket. Az igazgató nagyvonalakban kiemelte a gyár tevékenységét, s kiderült: az ALUKOV egy ízig-vérig cseh gyártócég, amely elsősorban teraszfedések, medencefedések, illetve masszázsmedence-fedések gyártásával foglalkozik.

[caption id="" align="aligncenter" width="2380"] A magyar-cseh együttműködés mindig virágzó vállalkozásokat eredményez – emelte ki Juraj Chmiel(Fotó: Hüvösi Csaba)[/caption]

– A bátonyterenyei gyártóüzem 2013-ban kezdte meg működését, s mintegy negyven alkalmazottat foglalkoztat, így az ő szakszerű munkájuknak köszönhetően évente több mint hétszáz medencefedést állít elő a Bátonyterenyén üzemelő gyár – kezdte gondolatait a vezérigazgató. Ezt követően megköszönte Bödök Aladárnak, a hazai gyártóüzem ügyvezető igazgatójának az odaadó munkáját, amelynek köszönhetően megvalósulhatott a bátonyterenyei Alukov Hungária Kft. új gyáregységének átadása.

[caption id="" align="aligncenter" width="2740"] Az ünnepélyes szalagátvágás pillanata(Fotó: Hüvösi Csaba)[/caption]

A továbbiakban Juraj Chmiel, Csehország magyarországi nagykövete is méltatta a bátonyterenyei dolgozók és vezetők munkáját, valamint kiemelte: a magyar-cseh együttműködés mindig virágzó vállalkozásokat eredményez.

A nagykövet hálával telt gondolatait Nagy-Majdon József polgármester szavai követték.

[caption id="" align="aligncenter" width="2632"] A résztvevők bejárták az új gyárrészleget(Fotó: Hüvösi Csaba)[/caption]

– Az első csarnok négy évvel ezelőtt épült meg, s most egy viszonylag rövid intervallum alatt a vállalkozás újbóli bővítéséhez érkeztünk. Köszönjük, hogy az Alukov néhány évvel ezelőtt térségünket választotta a gyár megépítésére, s hogy azóta is segíti településünk gazdasági fejlődését! – zárta gondolatait a polgármester.

Ezek után Becsó Zsolt is köszönetét fejezte ki a cseh vezetőség felé, majd elmondta: az Alukov az egyik olyan gyár az ipari park területén, amely számtalan család számára nyújt megélhetési lehetőséget, s az új részleggel összesen mintegy hatvan fő dolgozik majd az épületben. – Bízunk a további sikerekben! – hangsúlyozta a honatya.

[caption id="" align="aligncenter" width="2397"] Fotó: Hüvösi Csaba[/caption]

Végezetül Bödök Aladár ügyvezető igazgató szavai zárták a megnyitót: az új gépi berendezések lehetővé teszik a gyártási program kibővítését, s valószínű, a megnyitott gyáregységnek hála, a termelés is megduplázódik majd.

A cégvezetés reményei szerint a háromszázmilliós befektetés megtérül a jövőben!

A továbbiakban a vezetők és a vendégek közösen átvágták az új gyárrészleg átadását jelképező trikolor-színű szalagot, majd az ügyvezető körbevezette a megjelenteket a felavatott helyiségben. A megnyitó táncos-énekes produkcióval zárult.

Palchuber Kinga

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában