Helyi közélet

2017.05.03. 04:36

Falunapi vigasságok

fenyvesi

A nyugat-nógrádi térség első idei falunapját rendezték a múlt szombaton a kis dél-cserháti településen. A hagyományosan május elsejéhez kötődő községi mulatságon számos program várta az érdeklődőket.

Legénd. A művelődési ház udvarán a kissé barátságtalan, borús időben már kora délelőtt finom illatok csapták meg az érkezők orrát. A kirakott asztalokon a főzőverseny résztvevői vágták a hagymát, szeletelték a burgonyát, kavarták a bográcsokban és üstökben rotyogó jófajta gulyást. Miközben a szülők nagy buzgalommal készítették az étkeket, benn, az épületben gyermekzsivaj fogadta a betérő vendéget. A kézműves mesterség ügyes kezű hozzáértői szakavatott mozdulatokkal pingálták fel a nebulók arcaira a különböző díszítéseket, hogy aztán a diákok és óvodások harsány kacajjal díjazzák az eredményt.

[caption id="" align="aligncenter" width="960"] A Kerek Perec Egylet a legkisebbeket is bevonta a színpadi mókába[/caption]

A játékok sem maradtak ki a sorból. A felfújható vár csúszdáját nagy nevetések közepette vették birtokukba az apróságok, hasonlóképpen gyorsan szökkentek fel a trambulinra, kiugrálni magukból a „feszültséget”. De volt számukra lufifújó verseny, rostoslé-ivó és célbadobó vetélkedő is.

Az ebéd elfogyasztása után a Kerek Perec Egylet népművészei léptek fel a színpadra, zenei aláfestéssel egy tanulságos és humoros betétekkel színesen vegyített mesét adtak elő a furfangos szegénylegény kalandjairól, bevonva a mókába a legkisebbeket is.

A falunap hátralévő részében hagyományőrző asszonykórusok, illetve a Matyi és a Hegedűs népszerű duója szórakoztatta a közönséget.

Hegedűs H.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában