Helyi közélet

2017.05.19. 04:17

Új gyár, új munkahelyek

fenyvesi

Tegnap a karancslapujtői polgármesteri hivatal nagytermében sajtótájékoztatón ismertették a hírt, miszerint a Laha Facility Ltd. magyarországi fióktelepe a községben kívánja egy újabb gyárépülettel bővíteni vállalkozását, amely által biotisztítószerek gyártása, majd azok továbbszállítása is megvalósulhat az ország különböző szállodáiba, iskoláiba. A sajtótájékoztatón a bejelentést követően Baksa Sándor polgármester, Balla Mihály országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos és Kormos István, a Laha Facility Ltd. hazai fióktelepének tulajdonosa egy hosszú távú bérleti szerződést is aláírt e gyáralapító és munkahelyteremtő beruházás jövőbeli létrejövetelének érdekében.

Karancslapujtő. A sajtótájékoztató elején Kormos István, a vállalkozás tulajdonosa röviden ismertette: cégük elsősorban magyarországi irodaházak és szállodák technikai üzemeltetését és takarítási feladatait látja el, valamint az e területekkel kapcsolatos munkaerő közvetítésére is kiemelten fókuszál.

– Vállalkozásunknak lényeges a gazdaságos és környezetbarát vonal megteremtése, ugyanis a mai világban fontos, hogy a tisztítószerek is biotermékekké váljanak. Úgy gondoltuk, hogy saját magunkon segítünk azzal, ha ezek termelését, csomagolását és szállítását is magunk végezzük. Ezt az irányvonalat követve szeretnénk Karancslapujtőn is kiépíteni egy új gyárat – hangsúlyozta a tulajdonos.

[caption id="" align="aligncenter" width="2371"] Baksa Sándor polgármester aláírja a szerződést(Fotó: Hüvösi Csaba)[/caption]

E gondolatokhoz fűzte hozzá a továbbiakban Balla Mihály országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos, hogy a vállalkozás egy nagyon jó alapgondolaton nyugszik, s vezetői jól látják: térségünkben is tudnak olyan munkaerőt, olyan embereket találni, akiket be lehet majd tanítani a gyári tevékenységek végrehajtására.

Ezen túlmenően kiderült, hogy Kormos István munkatársaival már a közelmúltban körbejárta a települést, s a Karancs-völgye kitűnő földrajzi adottságai, Budapest és Szlovákia közelsége, valamint az önkormányzat páratlan vendégszeretete miatt döntött a cég vezetése amellett, hogy Karancslapujtőn szeretne beruházást megvalósítani.

Baksa Sándor polgármester külön hangsúlyozta, hogy mennyire hálás a befektetőknek, amiért a településen gyarapítják vállalkozásukat. – A falu életében ez egy olyan fejlődés lesz, amely egy jobb jövőképet vetít elénk – jegyezte meg a polgármester.

[caption id="" align="aligncenter" width="2563"] Személyesen is megtapasztalhatták: Karancslapujtő már otthont ad egy sikeres vállalkozásnak.(Fotó: Hüvösi Csaba)[/caption]

Végezetül Kormos István arról informált, hogy a gyár megnyitásával kezdetben tizenöt főnek tudnának munkahelyet biztosítani, de a további gyarapítás is terveik között szerepel. – Úgy látjuk, érdemes beruházni itt a térségben, hiszen azáltal, hogy új munkahelyeket teremtünk, a saját vállalkozásunkat is erősítjük! – zárta a sajtótájékoztatót a tulajdonos.

Lapunk kérdésére Baksa Sándor elárulta, hogy a biojellegű tisztítószerek termelésével foglalkozó gyárat a község belterületéhez tartozó, később iparteleppé nyilvánított tizenegyezer négyzetméternyi nagyságú területen nyitnák meg. – Sem a lakókat, sem a szomszédos településeket nem fogja zavarni az ott zajló tevékenység, ugyanis ideális környezetben a falu közepén, ám mégsem a központban helyezkedik majd el a gyárépület! – tette hozzá.

A sajtótájékoztatót követően Balla Mihály, Baksa Sándor és Kormos István aláírták a hosszú távú bérleti szerződést, amely lehetővé teszi a közeljövőben e gyáralapító és munkahelyteremtő beruházást.

A sajtótájékoztató után az önkormányzat körbevezette Kormos István tulajdonost a szintén Karancslapujtőn üzemelő SZI-ROJ Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. gyárüzemében, ezzel is jelezve: Karancslapujtő már otthont ad egy sikeres vállalkozásnak.

Palchuber Kinga

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában