Helyi közélet

2017.07.20. 10:56

Fotókollekció Nógrádból

fenyvesi

Salgótarján/Besztercebánya. A Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület kiállítása nyílt meg a múlt hét végén Besztercebányán, Salgótarján egyik közép-szlovákai testvérvárosában. A klub szervezésében huszonegy fotós negyvennyolc képpel képviseli a nógrádi s egyáltalán a magyar fotóművészetet. Mint Homoga József egyesületi elnök elmondta, e bemutatkozás sokéves előzményekre vezethető vissza, amennyiben a salgótarjáni és besztercebányai fotóklubot a rendszerváltozás előtti időkben igen aktív kapcsolat fűzte össze, amelyet szeretnének újra feleleveníteni. Erre jó lehetőséget biztosít Salgótarján várossá nyilvánításának idei 95. évfordulója. A fotók vegyes témájúak, ízelítőt adnak a fotósok sokoldalú látásmódjából, változatos technikai megoldásaiból. A képek között egyaránt találhatók színes és fekete-fehér felvételek. Besztercebánya szép épületében, a történelmi városházán megnyitott klubkollekció augusztus elsejéig tekinthető meg.

[caption id="" align="aligncenter" width="1000"] A Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület a besztercebányai régi városházán rendezett kiállítást. Előtérben Bakos Béla Márk egyik felvétele.[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában