Szalmatercs

2018.03.29. 15:42

Bővül a növénytermesztés és az állattartás

Március 1-jével, tíz személy részvételével a faluban is elkezdődött az idei mezőgazdasági Start munkaprogram.

Sz. F.

Takács Tamás, a község polgármestere úgy vélekedett, hogy a korábbi években elkezdődött munkálatokat folytatják, új elemekkel kibővítve. Profiljuk a növénytermesztés és állattartás. Ami az utóbbit illeti, tyúkokat tartanak, van keltetőgépük, az idén a baromfiállományukat hatvan darabbal fogják szaporítani. Ezen kívül tartanak még sertést is. Az állatok számára szükséges takarmányt szántó­földön termelik meg.

Jelentős a kiskerti zöldségfélék termesztése, mindezek mellett gombatermesztéssel is foglalkoznak.

Ültetnek és karbantartanak

A program keretében az idén több utcába is díszfákat ültetnek el, ezzel is elősegítve a falu otthonosabbá tételét. A hosszú távú Start munka keretében két lakatost és két segédmunkást alkalmaznak. Ők a községben a védőkorlátokat szerelik fel, illetve a meglévőket felújítják. A polgármesteri hivatalban, a kultúrházban elvégzik a szükséges, szakmájukhoz kap­csolódó javító munkákat.

A polgármester örömmel újságolta, hogy idén dísznövénykertészetet hoznak létre. A Start munkaprogram keretében vállalták a kultúrház előtti terület, valamint a templom környékének parkosítását, ahová dísznövények kerülnek. Több kihasználatlan, elhanyagolt terület került az önkormányzat tulajdonába. Ezeket a közmunkások parkosítják, padokat helyeznek ki.

Elkészült a település arculati kézikönyve, amelyben szerepel az utcák fásítása is.

Fotó: Pixabay

 

Címkék#Szalmatercs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában