Frontális ütközés

2018.06.10. 08:05

Több személy is megsérült egy balesetben Kishartyánnál

Az elmúlt napon személyi sérüléssel járó és anyagi káros baleset helyszínén is intézkedtek a megye rendőrei.

Kishartyán külterületén, a 22-es számú főúton két autó ütközött össze frontálisan június 9-én a délelőtti órákban. A balesetben két személy sérült meg. A helyszínelés ideje alatt rendőri irányítás mellett, félpályán haladhatott a forgalom.

 

Fotók: police.hu

 

A megye területén további kettő anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

 

 

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a balesetek megelőzése érdekében a legjobb prevenció minden esetben a közlekedési szabályok betartása, azonban a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is kiemelten fontos.

 

 

A járművezetők a hőségben általában kevésbé tudnak koncentrálni, a megszokottnál figyelmetlenebbek sok esetben türelmetlenebbek. Gyakori jelenség a lobbanékonyság, a kiszámíthatatlan, szeszélyes magatartás. A tapasztalatok szerint a nyári melegben, a közlekedésben résztvevők türelmetlenebbek, s ilyenkor a reakcióidő is nagyobb, mint más időszakokban. A veszélyhelyzetek felismerése romlik, s többször előfordul, hogy a megengedett sebességhatárok, vagy a követési távolságok be nem tartása miatt kialakuló balesetveszélyt csak későn ismerik fel a gépjárművezetők. Az évszak másik sajátossága a gyakran váratlanul lezúduló, özönvízszerű esőzés, amely szintén próbára teszi a gépjárművezetőket. A látótávolság hirtelen csökkenésén túl, az autósok többsége nem számol az úgynevezett „vízen futás” veszélyeivel sem.

Amennyiben lehetőség van rá, kerüljék a legmelegebb órákban való elindulást, az autók átszellőztetésével próbálják meg azt lehűteni. Közlekedjenek fokozott körültekintéssel, tartsák be a sebességhatárokat és óvakodjanak a hirtelen manőverektől, kormánymozdulatoktól. Az előzést szabályosan, előzésre alkalmas útszakaszon, a megfelelő irányjelzések használata mellett hajtsák végre.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában