Élelmiszer

2018.08.17. 09:24

Itt nyitja meg kapuit Nógrád megye új piaca

Szalmatercs önkormányzata a helyi termékek értékesítését szolgáló piac kialakítására 19,9 millió forintot nyert.

Sz. F.

Fotó: Shutterstock

A kivitelezésre az önkormányzat 1 millió 49 ezer forinttal járul hozzá. A pénzből a község központjában egy korszerű piactér valósul meg. Az árusok részére két fix és öt mobil pult fog a rendelkezésre állni. Szerepel a kivitelezési tervben parkoló, raktár és vizesblokk kialakítása is.

Elsősorban a helyi termékeket fogják árulni, de a környező települések gazdálkodói is igénybe vehetik a lehetőséget, éppúgy, mint a vásári árusok.

Takács Tamás, a község polgármestere a Nógrád Megyei Hírlap érdeklődésére elmondta, úgy tervezik, hogy heti egy vagy két alkalommal, pénteki vagy szombati napokon piaci napot tartanak. A hét többi munkanapján is várják a vásárlókat. A falu első embere abban reménykedik, hogy a helyi vásárlók mellett a környező településekről is sokan fel fogják keresni őket.

A tervek szerint a munkálatokat ősszel elkezdik, jövőre pedig megnyitja kapuját a szalmatercsi piac, amely egyébként a környéken egyedülállónak számít majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában