energiatakarékos

2019.04.06. 09:26

Ingyen világítják meg Rákóczibánya főútját

A közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréséért a település tízmillió forint összegű jutalmat kapott.

V. E.

Forrás: Shutterstock

A pénzből közel négymillió forintos beruházást valósított meg a helyi önkormányzat. A fejlesztés keretein belül tíz darab új, a megyében is egyedülálló napelemes LED-lámpával világítják meg a település fő útja mellett futó kerékpár- és gyalogutat.

A lámpák a legkorszerűbb módon üzemelnek, hiszen napközben a napelemek töltik fel a világítótestek akkumulátorait, amelyeknek köszönhetően éjjel automatikusan bekapcsolnak és hálózati áram nélkül, tehát ingyen világítják meg a település főútját. Ez a megoldás nemcsak takarékos, hanem környezetbarát is.

A jutalmul kapott összegből a korszerű világítóberendezések beszerzése mellett egy útfelújítási projektet is megvalósított a település önkormányzata, amelyre 3 millió 600 ezer forintot fordított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában