környezetvédelem

2021.05.14. 17:00

Két szakaszon is szedték a szemetet Nógrádkövesden

 Farkas János, a Magyarországi Cigányok Demokratikus Szövetség (MCDSZ) nógrádkövesdi elnöke nemrégiben szemétszedési akciót hirdetett a településen. A kezdeményezést, amelyen hét segítőkész helyi lakos vett részt, a napokban tartották meg.

L. J.

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

– A szemétszedési akcióval szerettük volna egy kicsit összefogni a lakosságot, illetve felhívni a figyelmet a környezetünk megóvására – mondta el portálunknak Farkas János.

Hozzátette: – A résztvevőkkel a Galgaguta felől Nógrádkövesd felé vezető útszakasz egy részét, valamint a bányához vezető utat – a Nógrádkövesdtől, a Bercelt Becskével összekötő útszakaszig – tisztítottuk meg. Utóbbi helyszínen rengeteg volt az illegális hulladék, amelyet főként az autósok és a kamionosok dobnak ki.

Farkas János kifejtette, hogy az egynapos szemétszedés ideje alatt egy kisebb teherautóra való szemetet sikerült összegyűjteniük. Számos veszélyes hulladékot is találtak, például tévékészüléket, hűtőt, különböző műanyagokat, háztartási hulladékot, autógumit és építési törmeléket egyaránt.

– A tevékenységünket több környékbeli vállalkozás is támogatta zsákokkal, kesztyűkkel, sőt még étellel és itallal is. A helyi bányaüzem pedig felajánlotta, hogy a konténerbe összegyűjtött szemetet elszállíttatja – mondta Farkas János. Az MCDSZ nógrádkövesdi elnöke a jövőben is tervez majd hasonló jellegű kezdeményezéseket, ugyanis kiemelten fontosnak tartja, hogy vigyázzunk a természetre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában