lehetőség

2021.05.01. 15:17

Pályázati pénzből fejlődhet Szalmatercs

Szentes Dezső, a falu polgármestere elmondta, csak dicsérni tudja a pályázati lehetőségeket. – Olyan kistelepülések, mint a miénk, ahol az önkormányzatnak alig van saját bevétele, csak pályázati pénzből tud fejleszteni.

Sz. F.

Szentes Dezső, a falu polgármestere arról is beszámolt, hogy az ág- aprító berendezést a lakosság szolgálatába állítják

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F.

A képviselő-testület mindig élt a pályázati lehetőségekkel. Így készült el a község orvosi rendelője, ahol helyet kapott a védőnői szolgálat is. A piactér ugyancsak pályázati pénzből valósult meg, illetve a kultúrház külső és belső felújítása, amit a közelmúltban fejeztek be, szintén egy sikeres pályázatnak köszönhető. Utóbbi munkálatokra hatmillió forintot nyert el az önkormányzat.

A polgármester utalt rá, hogy szükségessé vált az 1960-ban épült kultúrház tetőszerkezetének felújítása is, amelyre ugyancsak pályázatot nyújtanak be. Az idő „vasfoga” kikezdte a gyermekek kedvenc találkozóhelyét, így az önkormányzat pályázatot nyújtott be a Béke út végén lévő játszótér korszerűsítésére. Az elmúlt időszakban több belterületi utat is felújítottak, viszont a Rákóczi út kátyúi még bosszantják az arra autózókat. Ezért itt is szükségessé vált a felújítás, amire szintén pályázatot nyújtottak be.

Szentes Dezső, a falu polgármestere arról is beszámolt, hogy az ág-
aprító berendezést a lakosság szolgálatába állítják
Fotó: Sz. F. / NMH

Szentes Dezső polgármester a képviselő-testület tagjaival együtt abban reménykedik, hogy beadványaik pozitív elbírálásban részesülnek, így megvalósíthatják az azokban foglalt fejlesztéseket.

A faluvezető kitért arra is, hogy a művelődési házban lévő könyvtár fűtését viszont önerőből szeretnék korszerűsíteni. Ezzel a beruházással a fűtési költséget szeretnék csökkenteni. A település polgármestere elmondta, hogy a közfoglalkoztatási program keretében egy kisteherautót vásároltak, amit több célra is használni tudnak. Gondoltak arra az időszakra is, amikor életbe lép a tűzgyújtás korlátozása. Ezért egy ágaprító berendezést is beszereztek, amellyel szeretnék a lakosságot segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában