Laskafesztivál

2023.05.17. 10:31

A Kowalsky meg a Vega is fellép, de ínycsiklandó laskákból sem lesz hiány a kazári fesztiválon

Tizennegyedik alkalommal mulathat a látogatók hada a kazári Laskafesztiválon május 20-án, szombaton. A hagyományoknak megfelelően a Fesztiváludvaron az ínyencségek és a folklór programok mellett sztárfellépőkből sem lesz hiány.

Veres Edina

Sisteregve sülnek majd a masinákon és a serpenyőkben a laskák szombaton

Forrás: Archív fotó

Sisteregve sülnek majd a masinákon és a serpenyőkben a laskák szombaton a kazári Fesztiváludvaron.

Gecse Ákos, Kazár község polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta: immár 14 alkalommal szervezik meg a Laskafesztivált.

– A rendezvény egyik elmaradhatatlan eleme a főzőverseny. Idén a megmérettetésre 43 csapat nevezett, akik három – laska, tócsni és egyéb – kategóriában tehetik próbára tudásukat. A színpadi programok a 11 órai megnyitó után kezdődnek. A Laskafesztiválon nem csupán a helyi és a környékbeli településekről érkező főzőcsapatok és fellépők vesznek majd részt, hiszen például a lengyelországi és a csehországi testvértelepüléseinkről is ellátogatnak csoportok a rendezvényünkre – fejtette ki Gecse Ákos, aki arra is rámutatott, hogy délelőtt, illetve kora délután a folklór csoportoké lesz a főszerep a színpadon.

A polgármester hozzátette továbbá: természetesen kísérő programokból sem lesz hiány. Így például a lóerők rajongói veterán autó- és motor, valamint rally autó kiállításon is gyönyörködhetnek a két- és a négykerekű csodákban, illetve egy drift bemutatót is megtekinthetnek. A mozgás szerelmeseinek az eddzENIway csapata tart foglalkozást, de lesz pankráció, illetve RC modellautó pálya is, míg a legkisebbek számára vidámpark és ugrálóvár is szórakozási lehetőséget kínál. Emellett a látogatók birgóhintón szelhetik majd az utat a település szívében. A salgótarjáni pavilonsorról idén is ingyenes buszjárat indul az esemény helyszínére óránként, délelőtt 10-től.

A főzőverseny eredményeire 15 órakor derül fény, majd az esti órákban az esemény sztárvendégei uralják a színpadot, így a Kowalsky meg a Vega együttes után a Kerozin zenekar is fellép. A Laskafesztivált végül hajnalig tartó bál zárja, amelyhez Szőllős Robi biztosítja a talpalávalót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában