Fesztivál

2023.05.20. 12:22

Javában sülnek már az ínycsiklandó laskák a kazári fesztivál udvarán

Reggel óta sisteregve sülnek a masinákon és a serpenyőkben a laskák Kazáron. A hagyományoknak megfelelően a fesztiváludvaron az ínyencségek és a folklór programok mellett sztárfellépőkből sem lesz hiány.

P. K.

Számos ízvariációban megkóstolhatják az érdeklődők a kazári finomságot

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Idén immár 14. alkalommal szervezték meg a Laskafesztivált a település szívében, melyet az égiek is a kegyeikbe fogadtak. Ennek is, na meg a megannyi finomságnak köszönhetően is, már délelőtt szép számban kilátogattak az érdeklődők a helyszínre, hogy a település egyik tradicionális ételéből, a laskából az elsők között fogyaszthassanak. A rendezvény egyik elmaradhatatlan eleme a főzőverseny is, a megmérettetésre 43 csapat nevezett, akik három – laska, tócsni és egyéb – kategóriában tehetik próbára tudásukat. 

Reggel óta sülnek a laskák
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

Már a színpadi programok is javában zajlanak a helyszínen, mások mellett bemutatkoznak majd a lengyelországi és a csehországi testvértelepüléseinkről érkezett folklór csoportok is. A lóerők rajongói veterán autó- és motor, valamint raliautó kiállításon is gyönyörködhetnek a két- és a négykerekű csodákban, illetve egy drift bemutatót is megtekinthetnek. A főzőverseny eredményeit 15 órakor hirdetik ki, majd este a Kowalsky meg a Vega  és a Kerozin szántja fel a színpadot. A laskafesztivál tehát egész nap tartogat szórakoztató programokat a lakosságnak.

Főzőcsapatok is sütik a finomságot
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában