Laska

2023.11.14. 16:17

Irány a konyha! – Szentkirályi Alexandra videón árulta el a kazári laska titkát

Múlt héten Nógrádba látogatott Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Ittléte során Kazáron is járt, ahol a helyi asszonyok megosztották vele az ínycsiklandó laska titkát. A sütés pillanatáról videó is készült.

Nool.hu

Szentkirályi Alexandra megtanulta a jó laska receptjét

Forrás: Facebook/Szentkirályi Alexandra

Mint arról beszámoltunk: Szentkirályi Alexandra nemrég Becsó Zsolt országgyűlési képviselő meghívására érkezett Nógrád vármegyébe. A látogatás alkalmával előadást tartott Salgótarjánban, de előtte körbejárta Pásztót is, ahol jelentős beruházások – egyebek mellett a Szalay malom és a Varázsvölgy – valósultak meg az elmúlt időszakban. A kormányszóvivő emellett Kazáron is megfordult, ahol megtanulta, hogyan készül az ízletes laska. 

Szentkirályi Alexandrát nagyon megfogta a nógrádiak vendégszeretete, a kazári sütögetésről egy látványos videót is megosztott Facebook-oldalán a napokban. Ebben gasztronómiai kalandozásra hívja követőit, ugyanis lépésről lépésre elárulja a kazári laska receptjét és azt is, hogyan fogjunk hozzá a finomság elkészítéséhez. „Ilyen szakértelem mellett nehéz lett volna rossz laskát készíteni. Kipróbáltam, tegyétek ezt ti is, mert nagyon finom!” – emelte ki videójában a kormányszóvivő, aki azt is hozzátette posztjában: „A kazári laska nemcsak fogalom, hanem élő örökség. Erről a helyiek gondoskodnak, generációról generációra őrzik és gyarapítják a hagyományokat.”

Tekintsétek meg a videót, és irány a konyha!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában