Rendezvény

2023.12.14. 15:38

Családias hangulatban telt Szécsénkén a karácsonyváró ünnepség

Szinte teljesen megtelt nemrég Szécsénkén a Técsői Móricz Kálmán Művelődési Ház nagyterme. A község önkormányzata által szervezett karácsonyváró ünnepség igazi családias hangulatban telt.

Hegedűs Henrik

Közösségben az ünnep várása is jobb érzés

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Az alkalomhoz illően szépen feldíszített kulisszák között Hevér Boglárka, a község polgármestere köszöntötte a falu itt megjelent lakosait. Elöljáróban megjegyezte, most tudták csak igazán értékelni, milyen jó érzés így, advent idején várakozni és vágyakozni a fény után, amikor a megelőző napokban történt komoly hóesés miatt hosszú időn át tartó és estébe nyúló áramkimaradás volt a településen. Hozzátette, ez az esemény is azt a célt szolgálja, hogy próbáljanak fényt csempészni a közösségük életébe, együtt hangolódva a karácsonyra, ami egyben azt is jelenti, hogy Szécsénkén él a remény, a jövő reménye. Hiszen rengeteg példa adódik, hogy az emberek mennyit törődnek a környezetükkel, legyen szó akár az utcán elhullajtott szemét összeszedéséről, a lehullott hó eltakarításáról, vagy a faluban található Pető-rét megszépítéséről. 

Köszöntötték a két kilencvenedik életévét betöltő lakost is

A polgármester külön kitért a személyes üdvözletekre is: köszöntötte a helyi választási bizottság tagságáról lemondó Hevér József eddigi munkáját, illetve a két, közeljövőben kilencvenedik életévét betöltő asszonyt, Bíró Margitot és Szakál Erzsébetet.

Hevér Boglárka végezetül a kísérő műsorral kapcsolatban elárulta, a falu rendkívül jó humoráról ismert plébánosa, Hulitka Róbert ezúttal palóc mesemondóként szórakoztatta a közönséget, tartottak tombolasorsolást is, míg az ebéd kínálatából természetesen nem maradhatott ki karácsonyvárás révén a diós és mákos bejgli sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában