Elismerés

2024.03.23. 10:54

Termék védjegyet kapott a szécsényi vállalkozás

A Funky Forest a közösségi oldalán jelentette be, hogy a Bükki Nemzeti Park Termék Védjegyét nyerte el a Házikó Farm Kft. A vállalat gyümölcsfeldolgozó üzeme 2020. február óta működik Szécsényben, ahol smoothie-t és préslevet gyártanak.

Lászlók Judit

„Az Agrárminisztérium 2010-ben a nemzeti park védjegy rendszert azzal a céllal hozta létre, hogy támogassa azokat a gazdálkodókat, akik a Nemzeti Park Igazgatóságok védett területein termelnek és állítanak elő nemzeti parki termékeket. A díjazottak szigorú természetvédelmi előírások betartása mellett végzik tevékenységüket, a környezetvédelem és a helyi értékek megőrzésével a fókuszban.” – olvasható a bejegyzésben. 

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság honlapján található információk szerint a kft. az oklevelet az élelmiszer kategóriában, dr. Rácz Andrástól, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős államtitkárától és Rónai Kálmánné Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatójától, a Bükki Csillagdában vette át a napokban.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában