Fejlesztések

2024.04.17. 18:50

A szakképzett munkaerő jelentős beruházásokat hozhat Nógrádba

A szakképzett munkaerő vonzza a beruházásokat, az elmúlt esztendőkben pedig számos nagyobb fejlesztés is megvalósult vármegyénkben. A jövőbeni fejlesztésekről és a kilátásban lévő beruházásokról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszélt portálunknak.

Gulyás Edina

– A Nógrád vármegyei emberek joggal lehetnek magukra büszkék, mert az elmúlt esztendőkben – részben a kormány beruházásösztönző támogatásainak köszönhetően – összesen 25 nagy beruházás jött létre a térségben. Ezek a fejlesztések összességében 360 milliárd forintnyi értéket képviseltek, és sok száz új munkahelyet hoztak itt létre – fogalmazott Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter az elmúlt héten Mátranovákon, az Alstom-gyárlátogatást követően adott interjút lapunknak.

A miniszter arra is kitért, hogy a térségbe települő vállalatok mindegyike úgy véli: az itt megtalálható, munkára jelentkező emberek jól képzett, szorgalmas munkaerőt jelentenek. Hangsúlyozta: Magyarországon ma a beruházásösztönzés tekintetében az egyik legfontosabb kérdés, hogy van-e rendelkezésre álló munkaerő az adott térségben.

– Önöknél ez megtalálható. Úgy vélem, hogy a járműipari beszállítás tekintetében és az élelmiszeriparban is vannak kilátásban olyan új beruházások, amelyek esetében a vállalkozók meggyőzhetők arról, hogy Nógrádban hozzák létre azokat – mondta érdeklődésünkre Szijjártó Péter.

A külügyminiszterrel készült teljes interjú a Nógrád Megyei Hírlap szerdai számában jelent meg, illetve hamarosan online is olvasható lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában