Politika

2024.04.23. 10:54

Berki Sándor már novemberben kilépett a Párbeszédből

Berki Sándor kilépett a Párbeszédből, de csak négy hónap múlva szólt róla a választóknak.

Nool.hu

Berki Sándor – aki a Párbeszéd képviselőjeként, az ellenzéki összefogás listás helyéről jutott be a parlamentbe – a minap a Facebook-oldalán jelentette be, hogy független országgyűlési képviselőként folytatja a munkát. A nógrádi politikus bejelentéséről a 3100.hu számolt be. Mint írták, Berki szerint a pártok fókuszának vidéken kellene lennie, ahol „az ellenzék régen elvesztett bástyáit kell visszaszerezni”.

Berki Sándor képviselő, Párbeszéd
Bejutott a pártlistáról a parlamentbe, mégis hátat fordított a Párbeszédnek Berki Sándor
Forrás: Berki Sándor Facebook-oldala

A párt korábbi kisebbségügyi referense úgy véli, hogy a Párbeszéd olyan úton indult el, ami nem tükrözi eredeti céljait, és ez a párton belül olyan változásokat indított el, amivel ő maga nem tud azonosulni. „A pártpolitikai megállapodások és háttéralkuk helyett az elvégzendő közösségépítési és szervezési munkán kell, hogy legyen a hangsúly”fogalmazott Berki Sándor, aki bár a pártból kilépett, a parlamenti frakciót nem hagyja el. Mint írta, elégedett a jelenlegi munkavégzéssel, ezért annak tagja marad. A politikus keddi képes posztjában ennek ellenére már a momentumos jelöltek támogatására buzdítja a nógrádi szavazópolgárokat.

A képviselő bejelentésére egyébként szinte azonnal reagált elhagyott pártja is, tisztázták a helyzetet: Berki már hónapok óta nem a tagjuk. „A Párbeszéd – ZÖLDEK tudomásul vette Berki Sándor bejelentését. A pártlistáról bekerült képviselő ugyanakkor nem most, hanem 2023. november 30-án lépett ki a pártból” – írta közösségi oldalán az ellenzéki párt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában