Politikai haszonszerzés

2024.04.22. 16:29

Már az országos sajtóban is téma a botrányos Huszár-videó

Huszár Máté megyei MSZP-elnök, salgótarjáni polgármesterjelölt botrányos kampányrajtja már az országos sajtóban is téma.

Nool.hu

A salgótarjáni környezetszennyezés ügye egy hete robbant ki, miután a Greenpeace nyilvánosságra hozta, hogy veszélyes anyagokat találtak március közepén az egykori acélgyári terület közelében, a Salgó-patakban. A közleményben a területen a működését éppen előkészítő – a valóságban jelenleg még nem is működő – cégre terelték a gyanút. Huszár Máté (MSZP) alpolgármester, polgármesterjelölt néhány órával később már tényként állította be, hogy a cég felelős a szennyezésért, és egyenesen a telephely kapujából, a cégtáblát is bemutatva kezdett hangulatkeltésbe a vállalat, a kormány és a hivatalos szervek ellen.

Hamar kiderült azonban, hogy a vöröses-barnás színű szennyezés nem a megvádolt kft-től ered, hanem valószínűleg az egykori salakgyűjtő, osztályozó területéről moshatta azt a csapadékvíz a patakba. A megyei MSZP-elnök Huszár azóta sem kért bocsánatot a hamis vádakért, sőt, egy újabb posztban tovább hergelte a követőit a cég ellen. Szűk egy hét elteltével immár az országos sajtóban is téma Huszár Máté botrányos videója. A Hír TV hétfői riportja szerit több baloldali vezetésű városban politikai célokat segít nem hivatalos méréseivel a Greenpeace.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában