Látogatás

2024.04.22. 13:48

Svájc budapesti nagykövete látogatást tett a pásztói gimnáziumban (fotók)

Jean-Francois Paroz, svájci nagykövet tett látogatást a településen lévő Mikszáth Kálmán Gimnáziumban, ahol a diákok és a tanárok egyaránt ünnepélyesen fogadták őt.

Nagy Orsolya

Látogatást tett a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnáziumaban Svác magyarországi nagykövete (balra)

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

A svájci nagykövetet Aurélien Atinsin, a pásztói gimnázium igazgató-helyettese, valamint Horváthné Tajti Ágnes igazgató köszöntötte. Az intézmény vezetője elmondta, hogy nagyra értékelik, hogy a rengeteg munka mellett tudott időt szakítani arra, hogy a gimnázium tanulóival találkozzon.

– Fontosak ezek a lehetőségek számunkra, amikor a tanulók gyakorolhatják az idegen nyelvet, különös tekintettel, amikor mindkét tagozatunk elmondhatja, hogy egy olyan ország nagykövetével találkozhatnak, amelynek a francia és a német egyaránt a hivatalos nyelve – fogalmazott Horváthné Tajti Ágnes.

Hozzátette: kíváncsiak a nagykövet véleményére a diákok nyelvtudását illetően, de a pedagógusok részéről is fontos a visszajelzés. A nagykövet egyébként több tanórát is meglátogatott, valamint találkozott a francia és a német tagozat tanulóival is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában