Turizmus

2024.04.22. 14:29

Szijjártó: Támogatná a kormány Nógrád turisztikai fejlesztését

A térség földrajzi adottságai és történelmi értékei miatt Nógrád egyik sokat emlegetett kitörési pontja lehet a turizmus. A területet érintő, jól összeállított fejlesztési koncepciót a kormány szívesen támogatná – erről Szijjártó Péter beszélt portálunknak múlt heti mátranováki látogatásán.

Gulyás Edina

Vármegyénk természeti adottságai, gyönyörű környezete, épített öröksége, történelmi értékei és hagyományai miatt a térség egyik kiugrási lehetőségét a turizmus fejlesztése jelentheti.

– Mi alapvetően népszerűsíteni tudjuk ezt a térséget a külföldiek körében annak érdekében, hogy ha Magyarországra jönnek, akkor ne csak Budapestre és a Balatonra látogassanak el, hanem fedezzék fel az ország középső és északi részének szépségeit is. Hiszen Pásztót, Szécsényt, Hollókőt és a többi nógrádi települést is érdemes felkeresni– fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter, aki arra is kitért: – A hivatalban lévő polgármesterek, képviselő-testületek és a vármegyei közgyűlés összeállíthatnak egy jó turisztikai koncepciót arról, mi az elképzelésük a térség, a vármegye fejlesztése tekintetében a turizmus vonatkozásában. Ha ez megtörtént, akkor a kormány nagyon szívesen ad hozzá támogatást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában