Választás 2024

2024.05.06. 19:56

Salgótarjánban kampányolt Dobrev, Tüttő és Karácsony

Tavaszi gyülekező címmel tartottak rendezvényt a baloldali pártok hétfőn délután a salgótarjáni Fő téren. A nógrádi megyeszékhelyen kampányolt Dobrev Klára, Tüttő Kata és Karácsony Gergely is.

Nool.hu

Huszár Máté megyei MSZP-elnök, salgótarjáni polgármesterjelölt köszöntötte a baloldali pártok szimpatizánsait, majd kampánybeszédében úgy fogalmazott: – Erős vagyok és megingathatatlan abban, hogy elérjem a célomat, hogy a döntéseimmel, a közös döntéseinkkel segítsek az embereknek, hogy sorsuk jobbra forduljon, hogy az otthonom, Salgótarján tovább fejlődjön.

Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Huszár Máté Salgótarjánban
Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Huszár Máté Salgótarjánban
Fotó: H. Cs. / Forrás: Nool.hu

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, EP-képviselőjelölt azt mondta, hogy Huszár Máté vezetése alatt jó kezekben lesz ez a város. Hozzátette: az ő dolguk pedig az lesz, hogy az európiai uniós pénzeket hazahozzák és megerősítsék az önkormányzatiságot, ami arról szól, hogy akik egy városban élnek, beleszólhassanak abba, hogy mi történik ott, milyen közösség épül.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere hangsúlyozta, hogy Magyarország méltó helyét akarja elfoglalni a világban, és ez a hely Európában van, nem máshol. Karácsony szerint Salgótarján egy olyan város, amely az Európa-párti politikát és a saját érdekeit képviseli a központi hatalommal szemben.

– Olyan polgármestereket és képviselőket választanak, akik a helyi közösséget képviselik, akkor is, ha konfliktusban állnak a kormánnyal és akkor is, ha együttműködnek velük. Ez nem pártpolitika kérdése, ez a politika alapvető erkölcsi kérdése – mondta a főpolgármester.

Dobrev Klára, a közös baloldali EP-lista vezetője kiemelte: mi, magyarok Európához tartozunk, és itt Magyarországon fogjuk megteremteni az európai jólétet. Gyurcsány Ferenc DK-pártelnök felesége úgy fogalmazott salgótarjáni követői előtt, hogy „kőkemény harc van minden nap és minden órában azért, hogy megtartsák Salgótarjánt”, és biztos abban, hogy Huszár Máté személyében a legjobb polgármestert választják majd a lakosok ehhez a küzdelemhez.

Karácsony, Dobrev, Huszár
Dobrev Klára szerint Huszár Máté jó választás lenne
Fotó: H. Cs. / Forrás:  Nool.hu

Egy éve még Feketében hittek rendíthetetlenül...
Nagyot fordult a világ egy év alatt a baloldali összefogás háza táján. Tavaly áprilisban Gyurcsány Ferenc világossá tette, hogy Fekete Zsolt az egyetlen, akiben megbíznak. A Demokratikus Koalíció még közleményt is kiadott arról, hogy: „Fekete Zsolt az elmúlt években bizonyította, hogy tisztességes és felelős városvezetője Salgótarjánnak, aki széleskörű társadalmi támogatást tudhat maga mögött a városban. Bár a jövő évi önkormányzati választás csak több mint egy év múlva várható, Salgótarjánban már most egyértelmű a recept a Fidesz legyőzéséhez. Éppen ezért a DK Fekete Zsoltot támogatja Salgótarjánban az önkormányzati választáson.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában