Nool.hu podcast

2024.05.08. 13:55

Hogyan válasszunk házi kedvencet? – íme a salgótarjáni szakember véleménye (podcast)

Kutya, cica, kisrágcsáló, esetleg hüllő? Megannyi házi kedvecet választhatunk manapság már, kérdés azonban, hogy mennyire tudunk gondos gazdik lenni? Kazinczy Zoltánnal a kisállat kiválasztási lehetőségeiről beszélgettünk.

Angyal Eszter

Kazinczy Zoltán mestertenyésztő és leghűségesebb barátja, a mallorcai masztiff, Jordan

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Sokan vagyunk, akik szeretjük megosztani az életünket kisállatokkal. Legyen szó kutyusról, cicáról, madarakról, különféle halakról, teknősbékákról, kisrágcsálókról, hüllőkről vagy akár pókokról – a sort még elég hosszasan lehetne sorolni –, megannyi állat vásárolható, vagy fogadható örökbe, hogy aztán boldogabbá tegye az életünket.

Azonban az, hogy milyen állat is legyen a szerencsés kiválasztott, már koránt sem mindegy, ugyanis számos szempontot figyelembe kell venni ilyenkor. Fontos lehet például, hogy van-e gyermek a családban, vagy hogy mennyi ideje van a leendő gazdinak naponta az állatára, esetleg előfordulhat-e, hogy napokra el kell utaznia otthonról, s magára hagyni a kis kedvencet, és még megannyi kritérium, amire sokan talán nem is gondolnak ilyen esetben...

Kazinczy Zoltán szerint akár egy kígyó is hű társunk lehet a megfelelő körülmények biztosítása mellett
Forrás: Nool.hu

Egy dolog azonban biztos: érdemes megosztani az életünket a kisállatokkal, hiszen rengeteg örömöt tudnak adni, azonban elengedhetetlen az is, hogy ők is minden esetben megkapják tőlünk azt a szeretetet és gondoskodást, amire szükségük van. Ebben a témában kértünk tehát tanácsokat a salgótarjáni díszállatbolt-tulajdonostól, világbajnok mallorcai masztiffok mestertenyésztőjétől, Kazinczy Zoltántól, akivel a lehetséges kiválasztási szempontok mellett néhány ellátással kapcsolatos alapinformációt is kaptunk arra az esetre vonatkozóan, ha már sikerült kiválasztani a család kedvencét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában