Labdarúgás

2023.05.08. 19:00

Simán kikapott Hódmezővásárhelyen a Bánk-Dalnoki Akadémia

A harminchatodik játéknap összecsapásait tartották az NB III. Közép csoportjában.

Stefán Antal

Esélye sem volt a Bánk-Dalnoki Akadémia (fehér) alakulatának

Forrás: delmagyar.hu

Vasárnap délután Hódmezővásárhelyre látogatott a harmadosztály aktuális fordulójában a Bánk-Dalnoki Akadémia alakulata. A cikk alján látható tabellára pillantva némileg meglepő lehet az a kijelentés, hogy az aranyéremért harcoló rivális volt az ellenfél, hiszen az Iváncsa egy meccsel kevesebbet játszva is jelenleg öt ponttal vezet a vásárhelyiek előtt, akik már csak egyszer lépnek fel ebben az idényben, így papíron már bajnoknak is lenne tekinthető a listavezető. A történet azonban nem ilyen egyszerű, hiszen információink szerint az iváncsaiak a szezon során két alkalommal is öt sárgás játékost jászattak, így az elért eredményükből hamarosan 8 bajnoki pontot fognak levonni, ami azt fogja eredményezni, hogy a Hódmezővásárhely az élre áll a táblázaton. A jövő hétvégén éppen Iváncsán fog összecsapni az első két helyett egy igazi, vérre menő aranycsatában.
A bánkiak a sok eltiltás és sérülés miatt tartalékosan, nagyon sok fiatal játékossal érkeztek erre a meccsre, így talán már a kezdősípszó előtt is csak a tisztes helytállás lehetett a cél.
A találkozó sajnos a lehető legrosszabbul kezdődött szűkebb hazánk fiainak, hiszen már a kilencedik percben 2–0 állt az eredményjelzőn, mivel előbb Rabecz, majd Zámbori is bevette a nógrádi alakulat kapuját. A folytatásban is óriási mezőnyfölényben futballoztak a házigazdák, a bánkiaknak szinte momentumuk sem volt a játékrészben. A fordulás után szinte azonnal érkezett a harmadik hazai gól, így ekkorra már minden lényegi kérdést lezártak a csongrádiak. A vendégek ezután többet próbálkoztak, helyzetekig is eljutottak, majd öt minutummal a rendes játékidő vége előtt egy szemre is tetszetős akció végén Barát kozmetikázott az eredményen. A lefújás előtt két perccel azonban újra betaláltak a vendéglátók, akik könnyedén hozták le ezt a számukra kötelezőnek számító győzelmet.
A Bánk-Dalnoki lélekben és játékoskeretben talán már a megyei I. osztályra készül, de a következő hétvégén utolsó összecsapását fogja játszani a saját pályájának számító Berkenyén, ahol a Dabas vendégszerepel majd. Aki nem szeretne lemaradni, látogasson ki vasárnap a 17 órakor kezdődő ütközetre.

NB III. Közép csoport, 36. forduló:
Hódmezővásárhelyi FC – Bánk-Dalnoki Akadémia 4–1 (2–0)
Hódmezővásárhely, 200 néző, vezette: Muhari G. (László I. S., Pogonyi F.)
Hódmezővásárhelyi FC: Deczki – Bogdán (Pesuth), Szabó P., Vastag, Zámbori – Schildkraut (Vladul), Ondrejó (Barta N.), Juhász J. – Rabecz, Irmes (Tapiska), Bata (Borbás). Vezetőedző: Antal Krisztián.
Bánk-Dalnoki Akadémia: Darabont D. – Molnár M. (Barát), Hajdu, Frey, Tadeo (Sándor M.) – Seres, Darabont G. – Fellegi, Nagy B. (Nguyen), Török – Széchenyi. Vezetőedző: Tábori Ákos.
Gl.: Rabecz (2., 88.), Zámbori (9.), Irmes (47.), ill. Barát (85.). Sárga lap: Tapiska, ill. Frey.
Antal Krisztián: – Először is szeretnék gratulálni a csapatomnak és a remek közönségünknek is, hogy végig buzdítottak bennünket a találkozó alatt. Előzetes tervünket a fiúk maximálisan teljesítették, sokat birtokoltuk a labdát, jó ütemben szereztük a góljainkat. Kértük is a stábbal, hogy minél gyorsabban szerezzünk gólt a meccs elején. Végig nagy mezőnyfölényben tudtunk lenni, érződött, hogy mi más szintet képviselünk, mint az ellenfelünk, de ebben az osztályban nem könnyű egy győzelmet megszerezni senki ellen sem, de sikeresen teljesítettük ezt a célt a mai napon.
Tábori Ákos: – A keretben több változás is történt az elmúlt héthez képest, illetve négy eltiltott játékos is volt sárga lapok miatt, ezért a tartalék együttesből tudtunk lehetőséget adni a fiataljainknak. Három debütálom is volt, nekik ezúton is gratulálni szeretnék. Két 2006-os születésű játékos is volt közöttük, ami nem hétköznapi ebben az osztályban. Ugyanúgy vágtunk neki ennek a meccsnek is, mint a többinek, meg szerettük volna nehezíteni riválisunk dolgát, gólokat szerettünk volna lőni. Egy szép találatot sikerült is szereznünk, gyönyörű gól volt. Az öltözőben maradt a csapat mind a két félidő elején, így sajnos az első percekben fájó gólokat kaptunk. Már a 10. percben kettő null volt, ebből nehezen tudtunk felállni, mert sajnos nem vagyunk a legjobb mentális állapotban. Bárki bármit mond, nem sokon múltak a pontszerzések és a győzelmek ebben a félszezonban, ezt nehezen viselték a srácok.

A bajnokság állása:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában