Labdarúgás

2024.04.14. 12:44

Nagy rangadót húzott be a Karancslapujtő, simán nyert otthon az Építők és a Mohora

Ez történt a vármegyei első osztály alapszakaszának huszonegyedik játéknapján.

Stefán Antal Krisztián

Tóth Olivér (pirosban, labdával) két góljával eldöntötte a rangadót

Forrás: NograDex

Fotó: Kőházy J. Zsolt

Vármegyei I. osztály, 21. forduló:
Silver Tüzép Karancslapujtő – Érsekvadkert SE 2–1 (1–0)
Karancslapujtő, 400 néző, vezette: Kis Zs. (Kis G. Zs., Homoki G.)
Silver Tüzép Karancslapujtő: Vida – Romhányi, Sulcz, Sándor, Tóth O. – Híves, Bonivárt – Szeles, Horváth T. (Banka D.), Kecskés – Pál G. Vezetőedző: Szabó Gábor.
Érsekvadkert SE: Flamich – Juhász M., Vasiljevic, Girán, Márkus – Lukáts, Tóth Sz., Lanczkor, Büki – Kispéter, Orovecz. Vezetőedző: Nyikos József.
Gl.: Tóth O. (44., 49.), ill. Tóth Sz. (76.). Sárga lap: Szeles, Tóth O., ill. Büki, Lanczkor, Lukáts, Tóth Sz., Girán, Orovecz, Kispéter, Vasiljevic, Juhász M. Kiállítva: Sulcz (84.), Kecskés (95. – mindketten Silver Tüzép Karancslapujtő), ill. Nádasi (53. – Érsekvadkert SE, a kispadon).
Szabó Gábor: – Elképesztően nehéz meccsen vagyunk túl! Ellentétes félidőket produkáltunk. Az első játékrészben uraltuk a játékot, kombinatív és tetszetős focit játszottunk, az ellenfelünk a tizenhatosunkig nem jutott el, illetve a gólt is a lehető legjobbkor szereztük. A szünet után gyönyörű gólt szereztünk, jól tartottuk a labdát, nem hagytuk kibontakozni az ellenfelet. Aztán a hetvenötödik perc környékén jött egy kis hullámvölgy, amit nem vártam, de hozzá kell tennem, hogy olyan sebességgel és intenzitással játszottunk, hogy benne volt egy kisebb megakadás. Nagyon féltem ettől a rangadótól, főleg hazai pályán, mert mostanában itthon nem sikerült igazán jó eredményt elérni. A csapatom erejét mutatja azonban, hogy egy ilyen nagyszerű ellenfelet sikerült két vállra fektetnünk. Megmondom őszintén, nagyon sajnálom őket, hogy ilyen helyzetbe kerültek, mert ezek a játékosok sokkal többet érdemelnének. Nagyon boldogok vagyunk, mert ez lélektanilag kiemelten fontos győzelem volt, ezért gratulálok a fiúknak! A vadkertieknek kitartást és további sok sikert kívánok a bajnokság hátralévő meccseire!
Nyikos József: – Nehéz ilyenkor bármit is mondani… Az első félidőben nem játszottunk jól, adtunk egy félidőnyi előnyt a házigazdáknak, akik ki is használták ezt. Nem szeretek bírózni, nem is néz ki jól, hogy vereség után egy edző előveszi őket, de most annyira egyértelmű volt, hogy minden kétes dolgot az ellenfélnek fújt, a mi oldalunkon nem azonos mércével hozza meg a döntéseket, arról már nem is beszélve, hogy egy góltól is megfosztott minket. Biztosra veszem, hogy látta, hogy bent volt a kapuban a labda, nekem már volt tapasztalatom vele ilyen szituációban, biztos nem vagyok neki szimpatikus, nem kedveli az Érsekvadkertet. Most majd biztos megvédi magát, hogy kiállított két játékost a lapujtőiektől. Persze, a meccs végén már igen, de addig széttördelte a játékot. Nagyon jó csapat a Karancslapujtő, mi is hibáztunk, hogy negyvenöt percnyi előnyt adtunk nekik, de ellenszélben játszottunk végig, ami meghatározta teljes mértékben a találkozó végkimenetelét. Gratulálok a Karancslapujtőnek, mi pedig megyünk tovább és kiderül miként alakul a helyzetünk Érsekvadkerten.

Bánk-Dalnoki Akadémia – Diósjenő SE 2–0 (0–0)
Diósjenő, 150 néző, vezette: Molnár L. (Mércse L., Pálinkás S.)
Bánk-Dalnoki Akadémia: Borsi – Tadeo, Frey, Szieber, Rieger (Bozzai) – Szentpéteri, Kovács P. (Királyházi), Haronisz, Gyebnár – Járvs, Kiss K. Vezetőedző: Kárpáti Zoltán.
Diósjenő SE: Tóth R. – Haljárszki (Varga N.), Pincze D., Varga M., Pikács – Balga L., Makkai (Bőgér D.), Pálinkás, Szabó L. – Lami I. (Sebők), Monostori A. Játéks-edzők: Bőgér Dávid, Krajcsek Gergely.
Gl.: Járvás (70.), Királyházi (87.). Sárga lap: Szentpéteri, ill. Pálinkás.
Kárpáti Zoltán: – Rendkívül tartalékosan tudtunk kiállni a mai mérkőzésre, eltiltások és betegség miatt és ez sajnos meg is látszott az első félidei játékunkon. A szünetben átbeszéltük a dolgokat illetve változtattunk is, ami a második játékrészben gólokban mutatkozott meg. Nagyon fontos három bajnoki pontot szereztünk! Gratulálok a csapatnak és külön Királyházi Marcinak aki az első felnőtt bajnoki mérkőzésén rögtön góllal mutatkozott be! Szép jövő áll előtte a felnőtt fociban! További sok sikert kívánok a Diósjenő csapatának a bajnokságban!
Bőgér Dávid: – A mai mérkőzésen sajnos magunkat vertük meg. Nyerhető meccset engedtünk ki a kezünkből. Megvoltak a helyzeteink és a ziccereink, de ahogy lenni szokott, mindent kihagytunk és megbüntetett minket a Bánk. Gratulálok nekik a győzelemhez!

Építők KC – Héhalom SE 8–0 (3–0)
Salgótarján, Forgách Sporttelep, 200 néző, vezette: Boda V. (Kovács M., Elischer M.)
Építők KC: Kaszás – Szabó J., Csatlós D., Tőzsér, Német – Ökrös (Palotai), Földi – Domán, Budveszel Benett, Gyetvai – Budveszel Benjámin (Csatlós T.). Játékos-edző: Csatlós Tamás.
Héhalom SE: Szilágyi – Kolarovszki, Abért, Nagy Á., Baranyi A. (Gyuriska) – Fodor, Matusik (Berkes), Lakatos V. (Varjú), Tancsik, Hajdú J. – Balog B. Játékos-edző: Berkes László.
Gl.: Budveszel Benjámin (8., 52.), Domán (11.), Szabó J. (20.), Budveszel Benett (65.), Csatlós T. (72., 73.), Tőzsér (86.). Sárga lap: Kolarovszki.
Csatlós Tamás: – Nagyon örülök a győzelemnek! Megmondom őszintén, kicsit tartottam attól, hogy belekényelmesedünk ebbe a meccsbe, mert az előző fordulóban már bebiztosítottuk helyünket a felsőházi rájátszásba. De nem ez történt, hanem egy ilyen focit tettünk le az asztalra, ami egy profi szemléletű csapatra jellemző! Nagyon büszke vagyok a srácokra, sokat futva, gyönyörű gólokat szerezve, igazi csapatként értünk el hatalmas győzelmet! Az pedig, hogy ott lehettem egy kicsit közöttünk a pályán, ez még nagyobb örömmel tölt el! Köszönöm nekik és a jó Istennek, valamint a szépszámú közönségnek, hogy góljaimnál vastapsot kaptam! Hatalmas öröm volt az a nap nekem!
Berkes László: – Annak ellenére, hogy a kupameccsre fókuszált jobban mind a két együttes és nem igazán volt tétje a találkozónak, egy picit örömfocira számítottam. Ennek fényében pár játékosomat pihentettem, de sokkal nagyobb ellenállást kellett volna tanúsítanunk. Ez némileg az én hibámból történt, mert az edzéseken is a kupameccsel foglalkoztunk, az öltözőt is elengedtem picit a mostani összecsapás előtt és azt szerettem volna, hogy az elmúlt időszakban átélt sikerek miatt kicsit ellazuljanak, felszabaduljanak. Sajnos ez rányomta a bélyegét az egész meccsre, amit remekül kihasznált az Építők. Az eredmény még ránk nézve hízelgő, hiszen nagyon sok lehetőséget kialakítottak a hazai, rendkívül élesek voltak, sokat futottak, gyorsan passzoltak. Nem tudtuk felvenni ezt a ritmust ma. Bízom benne, hogy ez egy jó időben érkező pofon volt és a kupameccsen újra régi formánkat mutatjuk majd. Gratulálok a házigazdáknak, mert egy jó ritmusú, közönségszórakoztató találkozón megérdemelt győzelmet arattak! Sok sikert kívánunk nekik is a kupában, remélem ott még találkozunk egymással, mert ez azt jelentené, hogy mind a ketten sikerrel vettük az akadályt. Külön gratulálnék edzőkollégámnak, hiszen kétszer is betalált! A meccs előtt megbeszéltük, hogy ő is és én is pályára lépünk, de ez ma neki sikerült jobban, hiszen két alkalommal is gólt szerzett.

Berkenye SE – Pásztói SK 0–2 (0–1)
Berkenye, 100 néző, vezette: Gecse Z. (Istvanoszki A., Kürtössy O.)
Berkenye SE: Maruszki – Sipos B., Földvri D. (Selmeci Á.), Less, Gyenes – Rusvay, Rottek, Hesz, Illés – Selmeci T., Greff (Schlenk). Játékos-edző: Rusvay Gergely.
Pásztói SK: Kresák – Hegedűs M., Kotasz E., Lipták, Percze (Molnár B.) – Kelemen D., Molnár M., Kelemen, Hranek (Szőllősi) – Dinka (Kurcsik), Békési. Vezetőedző: Smelkó Károly.
Gl.: Dinka (7.), Jánosik (88.). Sárga lap: Hesz, Illés, Sipos B., Gyenes, ill. Kurcsik.
Rusvay Gergely: – Kicsit igazságtalannak érzem a mai eredményt, akár fordítva is lehetett volna a helyzetek alapján. Ez volt egy hét alatt a harmadik meccsünk, mégis végighajtottuk a kilencven percet. Le a kalappal a fiúk előtt!
Smelkó Károly: – Fegyelmezetten játszottunk és ha nehezen is, de sikerült nyernünk. Remélem ez a győzelem erőt ad a folytatásra és vissza nyerjük az önbizalmunkat! Gratulálok a csapat győzelméhez, a Berkenyének pedig sok sikert kívánok a továbbiakban!

Unicum FC Mohora – Bátonyterenyei TC 7–0 (2–0)
Mohora, 150 néző, vezette: Nagy P. (Juhász Á. S., Bordács J.)
Unicum FC Mohora: Földi – Pistyúr D. (Pécsi), Kotasz G., Telek, Lavkó (Klinger) – Káposzta (Strihó), Bartal (Hugyecz M.), Káposzta  – Hegyvári, Széles G. (Rados), Vándornyik – Szita. Vezetőedző: Baranyi Tibor.
Bátonyterenyei TC: Zsignár – Simó, Zsákai, Berki Sz., Pöstényi – Lenkei, Sárközi (Lőrincz), Bakos T. – Gazdag, Sasvári, Siraky (Varga A.). Vezetőedző: Forgó Péter.
Gl.: Telek (13.), Széles G. (25.), Szita (71., 82., 87., 89.), Kotasz G. (77.). Sárga lap: Szita, Hegyvári, Telek, ill. Gazdag, Sasvári.
Baranyi Tibor: – Egy elég álmos és gyatra, szerintem színvonal alatti játékkal kezdtük a mérkőzést. Vezettünk kettő nullára, de nem láttam semmi olyan dolgot, ami a vármegyei első osztályra bármiben is emlékeztetne. Teljesen tudásuk alatt játszottak a fiúk, ezért a félidőben úgy is döntöttem, hogy négyet cserélek, de szívem szerint nyolcat cseréltem volna. A cserejátékosok sem lendítettek sokat a játékon, azonban egyszer csak Szita Bence gondolt egyet és megrázta magát, majd elkezdte rugdosni a gólokat. Ekkor a csapat is kicsit észhez tért és elkezdtünk jól játszani. Ennek fényében azt tudom mondani, hogy Szita Bence vezérletével teljesen megérdemelt győzelmet értünk el. További sok sikert kívánok a Bátonyterenyének, a mohorai srácoknak pedig gratulálok!
Forgó Péter: – Megérdemelt hazai győzelem született. Iszonyatos problémáink vannak, amihez én már kevés vagyok.

Szécsény VSE – Szendehely FC 0–5 (0–2)
Szécsény, 150 néző, vezette: Hegedűs M. (Szász K., Nagy F. Zs.)
Szécsény VSE: Csampa – Komár, Miklós G., Molnár Gy., Velki (Máté G.) – Pozsár, Szokács (Nánási), Kántor, Bene (Lőrik) – Oláh Á., Kovács S. Vezetőedző: Tőzsér Zsolt.
Szendehely FC: Boda – Dancsó, Németh D., Pápai, Balogh M. (Kovács K.) – Maczkó, Németh Á., Wiedermann, Matolcsi – Kaszász (Magos), Kakuk. Vezetőedző: Schwarcz Zoltán.
Gl.: Kaszás (7.), Kakuk (19., 74.), Magos (72.), Pápai (81.). Sárga lap: Oláh Á., Kovács S., Molnár Gy., ill. Maczkó.
Tőzsér Zsolt: – A mai meccsen minden tekintetben és csapatrészben jobb volt a Szendehely. Felépítettünk négy hét alatt valamit, amit egy meccs alatt romba döntöttünk, de kezdjük előröl! A rájátszásban szeretnénk megfelelő eredményeket elérni és előrébb lépni a táblázaton. További sok sikert kívánunk a vendégeknek!
Schwarcz Zoltán: – Kiválóan előkészített pályán arattunk magabiztos győzelmet. Örülök, hogy ott folytattuk, ahol az előző héten abbahagytuk és ismét remek játékkal gyűjtöttük be a három pontot. További sok sikert kívánok a Szécsény együttesének!

A bajnokság állása:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában