Nool.hu videó

2024.04.12. 14:30

Hallássérültek nemzetközi futsal tornáját rendezték meg Salgótarjánban (fotók, videó)

Salgótarjánban rendezték meg idén a DCL által kiírt Hallássérültek Női Futsal Bajnokok Kupáját, amelynek a Városi Sportcsarnok adott otthont.

Langa Attila

A tornán két francia (AS Toulouse, CSS Reims), két spanyol (CDS Coslada, CDPS Guadalajara), egy olasz (GSENS Messina) és a házigazda Salgótarjáni Hallássérültek SE gárdái hajtottak a kupáért körmérkőzést játszva egymással a héten a Városi Sportcsarnok parkettáján. A nemzetközi megmérettetésről a Salgótarjáni HSE elnöke, Ács Antalt osztotta meg gondolatait.

A Salgótarjáni HSE együttese ötödik helyen végzett a nemzetközi tornán
A Salgótarjáni HSE együttese ötödik helyen végzett a nemzetközi tornán
Fotó: Langa Attila / Forrás: Nool.hu

– A DCL szervezete már tizedik alkalommal írta ki a Hallássérültek Női Futsal Bajnokok Kupáját, amelyen a szintén tíz esztendeje működő egyesületünk, egy évvel ezelőtt megalakult csapata először vesz részt. Pályáztunk a rendezésre, amely feltételeinek megfeleltünk, így hazai környezetben fogadhattuk az öt riválisunkat, Magyarországon először. Minden résztvevő hazája bajnoka lett a hallássérülteknek kiírt bajnokságokban, így kaptak meghívást a hatos torna csapatai. A résztvevők és a DCL képviselői is elégedettek voltak a szervezéssel, amely jó érzéssel töltött el mindenkit, aki részt vállalt benne. Kiemelném Malul Alont, aki a csapatunk menedzsere és az lelkiismeretes edzője is egy személyben – mondta az elnök.

A nógrádi együttesnek újoncként nem sikerült versenyben lenni a bajnoki címért a rutinosabb ellenfeleik mellett, de sok tapasztalattal gazdagodtak a jövőre nézve. A spanyol Coslada ellen elért győzelmük mellett nagy csatákban négy riválisukkal szemben alulmaradtak, így az ötödik helyen végeztek. A torna csoportküzdelmeit a Guadalajara csapata hibátlan mérleggel nyerte meg, így a spanyol hölgyek emelhették magasba az öklüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában