Teke

2024.04.16. 09:06

Országos döntőbe jutott a bátonyterenyei tekés

Bátonyterenyén rendezték meg Kelet-Magyarország felnőtt férfi egyéni bajnokságát, ahol egy hazai tekés is örülhetett.

Bakos László

Sáfár Zoltán bejutott az országos döntőbe

Forrás: Beküldött fotó

Az NB I-es keleti csoportot nemrég megnyerő Salgóbátonyt öt tekés képviselte a területi bajnokságon. A keleti határvonalat Budapest jelentette, erről a területről érkezett a negyven legjobb tekés. A tét nem volt más, mint bekerülni a legjobb kilenc játékos közé, akik április 27-28-án Kaposváron mérkőznek majd meg egymással, hogy eldöntsék a egyéni magyar bajnoki cím sorsát.

A versenyt a Szanki OBSE versenyzője, Rávai Viktor nyerte 630 fás teljesítménnyel a kazincbarcikai Csínyi Gábor (612 fa), és a Szolnoki MÁV SE játékosa, Ifj. Rácz Sándor (608 fa) előtt.

A végelszámolásnál kiderült, hogy nógrádi érdekeltsége is lesz a döntőnek, Sáfár Zoltán 586 fával a továbbjutást jelentő nyolcadik helyen zárt. Ahogy portálunknak a versenyt követően elmondta: több célt is megfogalmazott.

– A tavaszi versenyszezonban három komoly feladatot tűztem ki maga elé. Az első a bajnoki cím megszerzése volt a csapattal, ezzel jogot szerezni a legmagasabb osztályban, azaz a Szuperligában való őszi indulásra. Ezt sikeresen teljesítettük három fordulóval a bajnokság vége előtt. Emellett szerettünk volna bekerülni a Magyar Kupában a legjobb négy csapat közé. Itt még két nagyon fontos találkozó vár ránk a Szentgotthárd II. csapata ellen oda-visszavágó alapon. Aki a párharcot nyeri, az a csapat lesz a négyes debreceni Magyar Kupa döntő résztvevője – mondta Sáfár Zoltán. 

A bátonyiak legjobbja azt is elárulta: – A harmadik célom az volt, hogy az egyéni bajnokságon végre jogot szerezzek az országos döntőre. Ez utóbbi sikerült is a hétvégén, saját megítélésem szerint mérsékelt teljesítménnyel. Igaz, a verseny során egy pillanatra sem fordult meg a fejemben, hogy nem tudom teljesíteni a kitűzött célt. Előzetesen 590-600 fát vártam magamtól, amelyhez képest alig tértem el. Tudom, hogy koncentráltabb játékkal még jobb eredményt érhetek el a kaposvári döntőn, ott 600-620 fával lennék majd elégedett. Ezúton köszönöm az egyesületünknek, a csapattársaknak és a szurkolóknak a végig töretlen bizalmat, a családomnak pedig a türelmet, hogy ilyen "őrült" módon szeretem a sportágamat. Külön köszönet Kelemen Imrének és Havaj Istvánnak, a két csapatvezetőnknek – értékelt a bátonyi tekés.

A Salgóbátonyt érintő további eredmények: 18. Márton Ferenc 555 fa ... 31. Telek Tamás 536 fa ... 34. Stréer Tamás 531 fa ... 38. Frink Norbert 505 fa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában