Labdarúgás

2024.04.14. 18:35

Újabb győzelmet aratott az SBTC csapata

A Salgótarjáni BTC együttese vasárnap délután játszotta újabb bajnoki mérkőzését az NB III. osztály, Észak-keleti csoportjában, amely alkalmával a Tiszaújváros gárdáját fogadta hazai pályán.

Langa Attila

A mérkőzés első percétől a hazaiak próbálták irányítani a játékot, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Az első játékrész 24. percében a vendég térfél közepéről végezhettek el szabadrúgást a fekete-fehérek, amely kisebb kavarodást követően az előrehúzódó Kálmán elé került, aki öt méterről higgadtan a kapuba gurított.

A Salgótarjáni BTC együttese sorozatban a harmadik győzelmét aratta vasárnap délután a Tiszaújváros ellen
Az SBTC együttese sorozatban a harmadik győzelmét aratta vasárnap délután a Tiszaújváros ellen
Fotó: Langa Attila / Forrás: Nool.hu

Percekkel később Horváth előtt adódott lehetőség, aki egy védelmi hibát válthatott volna újabb találatra, de a szinte üres kapuba 25 méterről nem tudott betalálni. A 35. percben egy több mint véleményes büntetőt fújt be könnyű síppal a játékvezető a Tiszaújváros javára, amelyet Skripek magabiztosan értékesített.

A sípmester három perc ráadást jelzett, amelyet nagyon megnyomtak a hazaiak, és egy buktatást követően tizenegyeshez jutott az SBTC. Filkor Benjámin állt a labda mögé, aki a léc alá bombázta az újabb vezetést jelentő találatot, így salgótarjáni vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A fordulás után nagy erőkkel rohamoztak a vendégek, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani, így a második félidőben hősiesen védekező salgótarjániak újabb három bajnoki pontot szereztek.

NBIII. osztály, Észek-keleti csoport, 24. forduló:

SBTC – FC Tiszaújváros 2–1 (2–1)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 410 néző. Vezette: Török M. (Juhász B., Végh M.)

SBTC: Szalay - Molnár, Csuka, Kálmán, Klajban (Jacsó, 87.) - Boros (Tarlósi P., 53.), Nagy, Horváth (Csáki, 77.), Filkor B., Benkő - Csifó. (Tarlósi M., 87.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd. Tiszaújváros: Hrabina - Ivánka, Varjas, Bökönyi, Farkas - Vitelki (Bidzilya, 64.), Bussy (Valkay, 64.), Papp, Lőrincz - Skripek, Kollár (Cseh, 59.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán. Gl.: Kálmán (24.), Filkor B. (47.), ill. Skripek (35.). Sárga lap: Horváth, Csifó, ill. Bussy.

Sebestyén Szilárd: - Hatalmas fegyvertény, hogy zsinórban a harmadik győzelmünket szereztük meg, amely a hazai pálya ellenére is érezhető ellenszélben sikerült. Számunkra égetően fontos volt a három pont.

Vitelki Zoltán: - Az elmúlt mérkőzéseinkhez képest gyengén teljesítettünk csapatszinten, amely a lelkes hazaiak ellen kevésnek bizonyult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában