Ultrabalaton

2024.05.07. 14:23

Először futotta körbe a Balatont a salgótarjáni sportoló

Molnár Péter régóta készült a nem mindennapi megmérettetésre. Idén ő is legyőzte a Balatont.

Bakos László

Molnár Péter elérte célját

Forrás: Ultrabalaton.hu

Molnár Pétert pár éve fogta meg az ultrafutás világa, és már akkor a fejébe vette, hogy ő is szeretné egyszer teljesíteni az Ultrabalatont, ami a térség egyik leghíresebb ultrafutó versenye.

Fokozatosan készültem erre a versenyre, 65130 kilométeres versenyekkel. Egy tavalyi 130 kilométeres Tisza-tavi futás után eldöntöttem, hogy idén megpróbálom körbefutni a Balatont. Kicsit vegyes érzelmekkel vártam a versenyt. Volt bennem egy kis félelem, mi van, ha nem sikerül. Féltem, hogy 211 kilométeren sok olyan dolog történhet, amire még csak nem is gondol az ember, vagy fel sem tud rá készülni mesélte Péter.

Szerencsére ez a félelem a rajt után gyorsan elmúlt és csak a futásra kellett koncentrálnia. Ahogy fogalmazott, az első 150 kilométer meglepően jól ment neki, semmi gond nem hátráltatta.

Utána viszont egyik pillanatról a másikra elfogytam, így a futást inkább séta váltotta fel. Sajnos ez így ment 30 kilométeren keresztül. Aztán meglepő módon, amikor elkezdett kivilágosodni, az erőm is kezdett visszajönni és újra a futásé lett a főszerep. Ez ment is kb 20 kilométeren keresztül, ekkor már csak 10 kilométer volt hátra. Ekkor már a combjaim nagyon megérezték az előtte lévő 200 kilométert és már csak sétálni tudtam. Az utolsó szakasz már nagyon küzdelmesre sikerült, de mivel tudtam, hogy az idővel nem állok rosszul, így ez volt az a pont, amikor elhittem hogy meg tudom csinálni és egyszeres UB-teljesítő lehetek. Mikor megláttam a célkaput, olyan öröm fogott el, hogy hirtelen újra futni tudtam és elszállt minden fáradtságom. Fantasztikus érzés 211 kilométer után beérni a célba, egy életreszóló élmény foglalta össze a futó, akinek a verseny előtt nem volt semmi elvárás saját magával szemben, csak szeretett volna célba érni a 31 órás szintidőn belül. A versenyen összesen 262-en indultak, 158-n értek célba és Molnár Péter a 27;17:49 órás idővel a 79. helyen zárt.

A balatonfüredi célba érkezését meg is örökítették:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában