Atlétika

2024.05.08. 16:09

Nagy eséllyel Venyercsán Bence kapja a kvótát, ha már megizzadt érte

A szövetség dönt majd az utazók névsoráról, de jól esélyei vannak a nógrádi kötődésű gyaloglónak. Venyercsán Bence előbb azonban az Eb-re összpontosít.

Bakos László

Récsei Rita és Venyercsán Bence joggal mosolyoghatott Törökországban

Forrás: Beküldött fotó

Mint arról korábban beszámoltunk: a sportággal Salgótarjánban ismerkedő Venyercsán Bence Törökországban kvótát szerzett az idei ötkarikás játékokra, Récsei Ritával a magyar maratoni távú vegyesváltónak váltották meg a repülőjegyet.

Bence portálunknak elmondta, hogy biztató előjelekkel várta a versenyt, mert az egész szezonja nagyon jól indult.

– Februárban 15 kilométeren sikerült megjavítanom az addigi legjobb országos eredményt, márciusban pedig a békéscsabai 20 kilométeres magyar bajnokságon új egyéni csúcsot értem el – mesélte az atléta, aki ezután rátért a törökországi megmérettetésre, ahol nagyon nehéz dolga volt.

Az antalyai csapatvilágbajnokságon kisebb csoda volt, hogy megszereztük a kvótás helyek egyikét. A nap legmelegebb szakaszában kellett teljesíteni a maratoni távot, ráadásul a tűző napon, árnyék nélkül. Sajnos a körülmények meglátszódtak a teljesítményen, de nagyot küzdve megszereztük a kvótát Magyarország számára – emlékezett vissza a Honvéd gyaloglója, aki megerősítette, hogy az olimpián induló csapat tagjairól a szövetség fog dönteni, de szinte biztos hogy Párizsban is ugyanez lesz a magyar felállás.

Az olimpia előtt azonban egy másik fontos feladat is vár még a versenyzőre.

– Június elején a római atlétikai Európa-bajnokságon – annak ellenére, hogy az olimpia évében korábban nem volt szokás – most rendeznek 20 kilométeres gyaloglást. Ez lesz a következő nagyobb megmérettetésem, utána pedig már az olimpiára csiszoljuk a formámat – zárta beszélgetésünket Bence.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában