100 esztendő

2019.08.26. 16:22

A hite vezette élete útján a száz éves benczúrfalvai Rozi nénit

Riczi Lászlónét – Rozi nénit – köszöntötték a hétvégén századik születésnapján a Szécsényhez tartozó Benczúrfalván.

Sz. F.

Kétszáz életév egy képen Fotó: Sz. F.

A közösségi házban megtartott bensőséges ünnepségen öt generáció képviselői jelentek meg, köztük családtagok, rokonok, benczúrfalvaiak, és Stayer László, a város polgármestere.

Deák Rozália Endrefalván született 1919. augusztus 23-án. 1939 óta lakik Benczúrfalván. A férje, Riczi László 2001-ben hunyt el, s most lányával él. Nyugállományba vonulásáig a mezőgazdasági termelőszövetkezetben dolgozott. Rozi néni egy leánygyermeknek adott életet, három unokája, hat dédunokája és egy ükunokája van.

Kétszáz életév egy képen Fotó: Sz. F.

Hanczikné Adorján Györgyi, a Benczúrfalváért Egyesület elnöke születésnapi köszöntőjében kiemelte, hogy a hit és a szeretet vezette élete útján Riczi Lászlónét. Stayer László önmaga és a város nevében is kifejezte jókívánságait. Benczúrfalva legidősebb lakója, a 102 éves Zsíros László további szép éveket kívánt az ünnepeltnek, akit leánya mellett unokái és dédunokái is köszöntöttek, ajándékkal kedveskedve számára.

Közel félszáz ember ajkáról csendült fel a „Boldog, boldog születésnapot...” kezdetű dal, amikor megérkezett a hatalmas születésnapi torta. Rozi néni kedves szavakkal, verssel és énekkel köszönte meg a jókívánságokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában