Környezetvédelem

2022.11.04. 17:27

Szennyvíz folyt a Salgó patakba, segítséget kért egy tarjáni férfi

Egy Facebook-bejegyzés szerint a salgótarjáni Rákóczi út és Acélgyári út kereszteződésénél a Salgó-patakba szennyvíz folyik. Az illetékes hatóságokat megkerestük ez ügyben.

G. P.

Salgótarján, központjában, a Rákóczi és az Acélgyári út kereszteződésében szennyvíz folyt a Salgó-patakba

Forrás: Nool

Fotó: Sz. P.

A bejegyzésben egy Salgótarjánban élő férfi kért segítséget abban, hogy az illetékes hatóságokhoz eljusson az az információ, miszerint a megyeszékhely központjában a Salgó-patakba szennyvíz folyik.

A posztban olvasható, hogy e jelenség már hosszabb ideje tart, változás nem tapasztalható. Mint írta: – Mivel tehetetlennek érzem magam, a patak bűzlik, az élővilág pusztul, ezért most ezúton fordulok a nyilvánossághoz. Kérem, hogy aki tud segítsen abban, hogy ez a helyzet megszűnjön!

Megkeresésünkre az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. (ÉRV Zrt.) azt közölte: munkatársaik a helyszíni vizsgálat során megállapították, hogy a szennyvízrendszeren keletkezett rendkívüli meghibásodás okozza a problémát. 

– A hibát a kora délutáni órákban elhárítottuk. Az elkövetkezendő időszakban elvégezzük a helyszín közelében húzódó szennyvízcsatorna-hálózat vizsgálatát, hogy megakadályozzuk a további üzemelésgátló problémák kialakulását – tájékoztatták portálunkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában