Felújítás

2023.09.01. 11:57

Elszomorító két utca állapota, rövidesen korszerűsítteti őket Ipolyvece önkormányzata

A megfelelő műszaki előkészítéseket követően várhatóan a következő év első felében kezdődhet el Ipolyvecén az Ady és a Kossuth utca korszerűsítése.

Hegedűs Henrik

Az Ady Endre és a Kossuth Lajos utca felújítása a jövő év első felében várható

Forrás: Nool.hu

Fotó: MW | Illusztráció

A részletekről Molnár János, a település polgármestere számolt be portálunknak.

– Az Ady utca az egyik legfontosabb, egyben a legkihasználtabb szakasz a faluban – mondta a község önkormányzatának vezetője. – A művelődési házzal szemközt nyílik, itt található az orvosi rendelő, az óvoda, illetve innen közelíthető meg legegyszerűbben az Ipoly-parti rét. Az állapotok azonban nagyon rosszak, sőt, elszomorítóak, és az utóbbi időben mind erőteljesebben leromlottak, éppen ezért nélkülözhetetlen a burkolat felújítása. A feladatra a Magyar Falu programban nyertünk központi támogatást. Szerettük volna már idén nyáron elindítani a kivitelezést, ám az előzetes műszaki engedélyeztetések csúsztak, ezért halasztódnak a munkálatok. Semmiképpen sem szerettük volna kitenni a gyerekeket a fokozottabb gépzajnak, a pornak és piszoknak, hiszen nagyon komolyan meg kell mozgatni itt a földet, hogy normálisabb körülmények teremtődjenek. Éppen ezért 2024-ben indul majd el az utca korszerűsítése, amikor szünet lesz az óvodában.

Molnár János hozzáfűzte, minden szempontból érdemes és gazdaságosabb volna, ha ez a kivitelezés együtt haladna a Somogyi és Kossuth utcák összekötésével, hiszen közel található egymáshoz a két terület. Az északkeleti falurészen a lakosság régi óhaja, hogy itt szilárd felület legyen, mert különösen a csapadékos őszi-téli időszakban valósággal járhatatlanná vált ez a rész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában