Nool.hu podcast

2023.09.28. 17:25

Sorra vettük a legtipikusabb táplálkozási bakikat a nógrádi biológussal (podcast)

Táplálkozásunk során elkövetünk számtalan hibát, amit idővel így vagy úgy, de szervezetünk is jelez számunkra, mi pedig ha ügyesek vagyunk, felismerjük a jeleket és változtatunk. Tóth Boglárka táplálkozási tanácsadóval a leggyakoribb bakikról és a helyes megoldásról beszélgettünk.

Angyal Eszter

Tóth Boglárkával ezúttal a legtipikusabb táplálkozási bakikat is sorra vettük

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Vannak, akik még alig ébredtek fel, máris a reggelinek való falatok után kutatnak, míg mások el sem tudják képzelni, hogy az ebéd előtt egy kávén vagy cappucinon kívül bármi mást elfogyasszanak. Sokan vannak, akik szeretnének megszabadulni néhány plusz kilótól, ezért azt a megoldást választják, hogy elhagyják a szénhidrátokat, a főétkezést is kiváltják például egy salátával, vagy adott esetben úgy döntenek, hogy nem vacsoráznak, esetleg este 6 után nem esznek, vagy mondjuk gyümölcsöt esznek valamelyik főétkezés helyett. A kilók azonban hetek, hónapok elteltével is makacsul ragaszkodnak hozzájuk, meg sem moccannak lefelé...

Bizony, nagyon fontos lenne mindenkinek tisztában lennie azzal, hogy az ő szervezetének mire van szüksége a megfelelő működéshez, vagy amennyiben a fogyás a cél, akkor miket kellene elfogyasztania ahhoz, hogy ne kapcsoljon át tartalékoló-üzemmódba a szervezete, ne éhezzen, ám a mérlegen mégis elinduljon lefelé a mutató. Hisz minden ember más és más, ami beválik nekem, az nem biztos, hogy beválik neked is. A nem megfelelő táplálkozás ráadásul amellett, hogy eredménytelenné teszi a fogyókúrára irányuló kísérletünket, további negatív hatásokat is hoz magával, úgy mint a dekoncentráltság, a fáradékonyság, az emésztési panaszok, az álmatlanság, de akár különféle – esetenként komolyabb – betegségek is létrejöhetnek abból fakadóan, hogy nem azt esszük, ami jó nekünk.

A Hír FM és a Nool.hu legfrissebb műsorában a balassagyarmati származású, évekig Salgótarjánban élő biológus és táplálkozási tanácsadó, Tóth Boglárka adott tanácsokat ismét az egészséges táplálkozás érdekében. Fő témaként a legjellemzőbb táplálkozási bakikról beszélgettünk, de szó volt arról is, hogy mennyire érdemes egy-egy külföldi utazás során kipróbálni a tradicionális ételeket, sőt, egy remek "túlélő-falat" receptjét is megosztotta velünk a szakember:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában