Nool.hu podcast

2023.09.13. 06:50

Edd magad egészségesre! – a legfontosabb buktatókról számolt be a nógrádi szakember (podcast)

Szervezetünk egészséges és megfelelő működését nagyban befolyásolják az elfogyasztott ételek. Egyáltalán nem biztos ugyanis, hogy ami jó valakinek, az a másiknak is éppúgy az. Tóth Boglárkával beszélgettünk a téma kapcsán.

Angyal Eszter

Tóth Boglárka ezúttal az úgynevezett táplálkozási- és hormontípusokról beszélt

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Két héttel ezelőtt mutattuk be hírportálunkon keresztül Tóth Boglárkát, aki biológusként és táplálkozási tanácsadóként kutatja, hogy kinek milyen ételekre van szüksége ahhoz, hogy egészséges legyen, és ebben segít a hozzá fordulóknak. A félig balassagyarmati, félig pedig salgótarjáni szakemberrel beszélgetéssorozatot indítottunk a témában, hiszen szinte végtelennek tűnő problémák húzódhatnak a háttérben, így téma témát generál. 

Tóth Boglárka a Hír FM és a Nool.hu legújabb közös műsorában arról beszélt, hogy a szervezet egészséges és megfelelő működését mennyire jelentősen befolyásolja a bevitt táplálék, sőt, kiderült az is, hogy a táplálkozási- és a hormontípusunk is hat arra, hogy az adott élelmiszerre, hogyan reagál a szervezetünk. 

Sokan küzdenek a hízás problémájával, de vannak, akiknek az okoz nehézséget, hogy magukra szedjenek néhány kilót. Vannak, akik rendszeresen fáradékonynak érzik magukat, diszkomfort érzetük van, vagy épp rosszul vannak, ha nem reggeliznek, vagy esetleg épp attól, ha reggel esznek. Vannak akik beletörődnek ebbe, de akadnak olyanok is, akik megoldás után kutatnak – és ők csinálják jól, hiszen van praktika a nem megfelelő táplálkozásból adódó problémákra. 

A beszélgetés zárásaként jobbára a nőket érintő témára terelődött a szó: a szakember ugyanis arról is beszélt, hogy a hölgyek menstruációjának megborulása, a fájdalommal teli „nehéz napok” általában negatív problémát jeleznek elő, és mint fogalmazott, egyáltalán nem normális az, ha a menstruáció fájdalommal társul... A beszélgetést kortól és nemtől függetlenül mindenkinek érdemes meghallgatni:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában