Betlehem

2023.12.23. 15:34

Idén is bővült a gyerekek örömére a híres ipolyvecei betlehemi díszlet

Idén is fáradhatatlan munkával építette fel a Mitasz család az élethű betlehemet. A látványosságot tovább fokozták, a kicsik örömére egy igazi traktor is ünnepi fényekben pompázik.

Lukács Zsófia

Még a traktort is feldíszítették: igazi látványosság a Mitasz család betleheme

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

Az eddigi évekhez hasonlóan idén is csodájára járhatunk az életnagyságú betlehemnek Ipolyvece főutcáján. Igazi kuriózum, az ország minden pontjáról érkeznek látogatók, hogy láthassák a részletesen kialakított, korhű összeállítást. A fények már messziről jól látszanak, majd közelebb érve karácsonyi dallamok csendülnek fel az építménynél. Idén a család háza előtt egy traktor is díszkivilágítást kapott.

Klasszikus betlehemi látványban sincs hiány a porta előtt
Fotó: Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

– Gyümölcstermesztéssel foglalkozik a családunk, munkaeszközünk a traktor, már évek óta gondolkodunk rajta, hogy ünnepi díszeket kapjon karácsonykor. Idén maradt egy égősor, amit rátettünk, aztán végül úgy döntöttünk, hogy a gyermekeknek kedveskedve a teljes traktort kivilágítjuk – mondta el portálunknak Mitasz Ferenc családfő, a betlehem megálmodója.

A család a karácsonyi időszak után a betlehemi jászolt átalakítja, majd az év adott szakának megfelelően különböző témákat jelenít meg benne, így szinte egész évben a falu dísze.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában