Hűvösebb időjárás

2024.04.15. 17:20

Drasztikus lehűléssel ér véget az áprilisi nyár: a Salgó Vagyon Kft. felkészült a hideg napokra

Drasztikus lehűlésre lehet számítani az időjárás előrejelzések alapján Nógrád vármegyében is. Hupuczi Ádám műszaki vezető, a salgótarjáni Salgó Vagyon Kft. épületgépész mérnöke portálunk érdeklődésére elárulta, hogy miképp tud alkalmazkodni a cég a hőszabályozás szempontjából a héten várható hűvösebb időhöz.

Sipos Nina Vivien

A nyárból egy nap alatt visszaesünk a korai tavaszba

Forrás: Shutterstock

Mint arról a köpönyeg.hu korábban beszámolt: keddtől kezdődően komoly, több mint 15 Celsius-fokos lehűléssel ér véget az áprilisi nyár az előrejelzések alapján Nógrád vármegyében. A hőmérséklet-csökkenéssel kapcsolatban Hupuczi Ádámot, a Salgó Vagyon Salgótarjáni Önkormányzati Vagyonkezelő és Távhőszolgáltató Kft. munkatársát is megkerestük, aki portálunknak elmondta, hogy miképpen alakult a hőszolgáltatás Salgótarjánban az elmúlt időszakban. Mindemellett arra is kitért, hogyan fog tudni alkalmazkodni a szervezet a hőszabályozás terén a hidegebb időjárás beköszöntéhez.

Fontos munkát látnak el a cégnél

A hőszolgáltatás Salgótarján területén egész évben üzemel, nyáron a használati melegvíztermelés miatt, télen pedig a fűtés szolgáltatással kiegészülve. A távfűtési előremenő vízhőfokot külső hőmérséklet függvényében szabályozza az üzem, amelyet az elmúlt évtizedek szakmai tapasztalatai alapján és a legmodernebb szabályozók algoritmusai együttesen határoznak meg.

A szervezet épületgépész mérnök munkatársa elmondta, hogy mindez azt jelenti, hogy télen a leghidegebb időjárási körülmények között rövid ideig 90 fokos hőmérséklet is előfordul a csövekben, nyáron pedig 65 fokos hőmérséklet szükséges a minőségi szolgáltatás biztosításához. A beérkező temperatúra az épületekbe a lakóközösségi és felhasználói igényeknek megfelelően további finomításra kerül majd.

– Napjainkba rendkívül fontos számunkra, hogy fenntarthatóan működhessen rendszerünk, ezért ilyen szokatlan átmeneti időkben, mint amit az elmúlt héten is tapasztalhattunk, hőközponti szabályozóinkba fűtési lekapcsolási pont is be van építve, így felmelegedés esetén automatikusan kikapcsolnak az épületekbe a fűtések, tehát nem történik energiapazarlás – számolt be róla.

A Salgó Vagyon Kft. felkészült a várható lehűlésre

Ugyan a heti időjárás előrejelzés több fokos lehűlést jelzett Nógrád-szerte – így Salgótarjánban is –, azonban a cég minden eshetőségre előre fel van készülve.

– Természetesen a megfelelő energia létszükség esetén rendelkezésre áll, energiamixünkkel pedig készen állunk arra, hogy a felhasználói igényeket megfelelő minőségben kielégítsük – nyilatkozott Hupuczi Ádám.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában