Fejlesztés

2024.04.26. 15:27

Rendezett parkoló épül az óvoda előtt Cserháthalápon

Balesetveszélyes pontot szüntetnek meg a közeljövőben Cserháthalápon azzal, hogy rendezett parkolót építenek ki az óvoda épülete előtt.

Hegedűs Henrik

Dócsné Sávolyi Henriett polgármester tájékoztatása szerint hosszú évek óta megoldásra vár az óvoda és a vele szomszédos orvosi rendelő előtt a biztonságos parkolóhelyek kialakítása. Ezzel kapcsolatban számos szülői panasz is beérkezett már a község önkormányzatához. Az átmenő forgalom miatt a viszonylag szűk keresztmetszetű területen alig akadt olyan felület, ahol gond nélkül megállhattak autóikkal a gyerekeket az intézménybe szállító apukák és anyukák, illetve az egészségügyi vizsgálatokra igyekvő emberek. 

Eredetileg felajánlásokból pótolták volna a munkálatokhoz szükséges anyagot, ez az elképzelés azonban meghiúsult, így aztán úgy határozott a képviselő-testület, hogy mérnökkel megterveztették a kialakítandó felületet, és a hivatalos engedélyek beszerzését követően önerőből megépítik a közlekedésbiztonság szempontjából is rendkívül fontos parkolót, méghozzá három gépjármű számára. A kivitelezést még a tavasszal elvégzik a szakemberek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában