Nool.hu podcast

2023.10.12. 06:50

Neveljük egészséges életmódra a gyerekeket a nógrádi táplálkozási szakértő tanácsaival (podcast)

A szülői példamutatás rendkívül fontos annak érdekében, hogy a gyermekek is helyesen táplálkozzanak. Ezúttal a fiatalok egészséges életmódra neveléséről beszélgettünk Tóth Boglárkával, s szó volt arról is, hogy mit érdemes fogyasztani, vagy mit érdemes kerülni.

Angyal Eszter

Tóth Boglárkával ezúttal a gyermekek helyes táplálkozásáról beszélgettünk

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A szülőktől látott szokások nagyban befolyásolják a gyerekek életmódját, hisz valamilyen szinten másolják mindazt, amit édesanyjuktól vagy édesapjuktól elnéznek. Így megy ez az egészséges (vagy egészségtelen) étkezési szokások kapcsán is, ha ugyanis azt látják, hogy anyu és/vagy apu nem reggeliznek, akkor jó eséllyel bennük sem alakul ki a reggeli étkezés iránti igény, vagy ha épp azt látják, hogy felmenőik sok gyümölcsöt és zöldséget esznek, akkor vélhetően ők is nagyobb kedvvel nyúlnak némi csipsz, csoki, vagy más egyéb nassolnivaló helyett inkább például egy almához...

A balassagyarmati származású, de Salgótarjánhoz is sok szállal kötődő biológus és táplálkozási tanácsadó, Tóth Boglárka augusztus óta rendszeresen az egészségesebb élet felé terelő tanácsokkal látja el a Hír FM salgótarjáni frekvenciájának hallgatóit, valamint Nool.hu olvasóit, s ezúttal egy szintén fontos témában, méghozzá a gyermekekre vonatkozó legfontosabb étkezési tanácsok kapcsán hívtuk őt egy újabb beszélgetésre. Azt vallja, hogy természetesen a teljes tiltás sem célravezető, de egy-egy kivételes alkalomtól még nem is válik szokássá a gyorséttermi, vagy a cukros ételek fogyasztása, a kulcs sokkal inkább abban rejlik, hogy ne szoktassák rá a helytelen táplálkozásra a gyerekeket. A Boglárkával folytatott beszélgetés során – hisz ezúttal főként a fiatalokról szólt ez a műsor – akarva akaratlan az aszpartám is szóba került, hisz a tinik körében is igen népszerűek az energiaitalok, de a gyermekek elhízásáról is beszélgettünk.

Tóth Boglárkával készült korábbi beszélgetéseinket az alábbiakban találják:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában